kolmapäev, 4. september 2024

Astrofotode näitus Tõrvast Tähtedeni Tartu Ülikooli Füüsika instituudis (TU Physicum)

Tänasest kuni kuu lõpuni võib Tartu Ülikooli Füüsika instituudis (TU Physicum) näha Tõrva Astronoomiaklubi astrofotode näitust Tõrvast Tähtedeni.Töid saab külastada tööpäeviti kella 9-19 vahel. Näitus jääb avatuks 4. oktoobrini.

Lisaks tuttavale Kuule ja Päikesele, saab seal näha viimaste aastate jooksul läbi teleskoobi pildistatud udukogusid ja galaktikaid, nii kaugeid ja nõrku, et palja silmaga nende valgust püüda oleks lootusetu. Olgugi need fotod ei pürgi kvaliteedilt maailma tippu, teevad need siiski silmad ette nii mõnelegi pildile raamatutest, mille ajel huvi astronoomiassse klubi liikmetel lapsepõlves süttis.




Loodetavasti sütitavad need huvi teisteski või vähemalt viivad vaatajad kasvõi korrakski argimuredest kaugemale ja rändama universumis, mille eneseteadlikeks osadeks meist igaüks on.
Sama näitus on endiselt avatud ka Tõrva keskväljakul.

Kui keegi peaks soovima meie astrofotosid lõuendtrükis tellida ning seeläbi klubi toetada, siis on see alati võimalik. Astrofotode valiku leiab meie astrobini kontolt: https://www.astrobin.com/users/Astronoomiaklubi

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar